bytt är bytt

Egentligen borde vi flytta fram julen en månad. Vi svenskar är ju besatta av uppfattningen att det ska vara snö på jul, trots att det inte alls är det typiska klimatet för december. Tänk på det. Räkna upp antalet jular du firat, och fundera sedan över hur många av dem det har snöat på.

Det brukar helt enkelt inte snöa i december.

Trots det envisas vi med att alltid koppla samman jul och snö på julmustflaskor, skumtomtepåsar och julskivor med Leif "Loket" Olsson. Det enda sättet att göra denna lögn till sanning är att helt sonika flytta julen. Till januari. Då snön alltid är meterhög och det är rimfrost och käle och hela faderullan.

Frågan är då hur vi ska göra detta. Enklast vore ju att helt enkelt förskjuta den svenska kalendern med en månad, så att januari blir december, februari blir januari, mars blir februari och så vidare. Detta skulle ha nackdelen att Sverige alltid skulle vara en månad efter resten av världen, men det är väl egentligen inte mer än vi har vant oss vid. Ett annat alternativ är att bara byta plats på december och januari så att ordningsföljden blir november - januari - december - februari. Nackdelen här är att det skulle ställa till det för alla Sveriges dagisbarn - "december börjar året, februari kommer näst" har inte riktigt lika bra klang. Sen vet jag inte om det skulle ha nån inverkan på bondepraktikan (om det nu är nån som bryr sig om den jävla bondepraktikan).

Sen kan man ju också sluta inbilla sig att det ska snöa på jul. Fast det är ju mycket svårare.

Kommentarer
Postat av: m

Försöker skriva naturlyriskt på min egen blogg men sidan ligger nere. Vem behöver snö när man kan se solen gå ner i Västerhavet och den är så stark att man bländas och snubblar fram bland fårskiten?

2007-12-30 @ 16:25:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0